21 december 2023

Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese UnieVlaanderen mee aan zet!

Van 1 januari tot 30 juni 2024 is België voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Ook Vlaanderen, als deelstaat, wordt actief betrokken bij dat voorzitterschap, en zal verschillende evenementen organiseren.

Het VAPH engageerde zich alvast om een zogeheten ‘side event’ op te zetten rond de-institutionalisering.

De precieze datum en het inhoudelijke opzet zijn nog niet gekend, maar mogelijk zal dat event in de vorm van een workshop in het kader van de werkzaamheden van de Academische Werkplaats De-Institutionalisering (AWDI) plaatsvinden. Meer daarover in een van de volgende nieuwsbrieven.

Algemene info over het naderende Belgische voorzitterschap, en over de al geplande events, vindt u op https://belgian-presidency.consilium.europa.eu/nl/(opent nieuw venster).

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen