22 februari 2024

Webinar Rol van de OCMW’s bij hulpvragen vanuit zorgaanbieder voor personen met een handicap28 maart 2024

Sinds de invoering van persoonsvolgende financiering (PVF) en enkele hervormingen in de sector personen met een handicap, krijgen heel wat vergunde zorgaanbieders te maken met nieuwe vraagstukken. Betaalbaarheid én woon- en leefkosten zijn daar een belangrijk voorbeeld van.

VVSG en het VAPH slaan daarom de handen in elkaar, in samenwerking met partnerorganisaties zoals Welzijnszorg Kempen, om vergunde zorgaanbieders én OCMW's dichter bij elkaar te brengen.

In 2023 kregen de OCMW’s al een toelichting over PVF(opent nieuw venster), dit jaar is het de beurt aan de vergunde zorgaanbieders over de werking van het OCMW:

  • Welke taken heeft het OCMW? Welke taken zijn wetgevend vastgelegd, en welke niet?
  • Doen alle OCMW’s hetzelfde, of zijn er lokale verschillen?
  • Wat kunnen OCMW’s betekenen voor personen met een handicap die woon- en leefkosten moeilijk kunnen betalen?
  • Zijn er goede samenwerkingsvoorbeelden uit de praktijk?
  • Naar welk OCMW kunt u als zorgaanbieder uw gebruikers doorverwijzen? Vanaf wanneer kan dat? Hoe kunt u vanuit een voorziening zo'n aanvraag voorbereiden?

Wanneer?

28 maart 2024 – 14 tot 15.30 uur

Hoe?

Een webinar georganiseerd door VVSG Academie (via teams). Na een korte toelichting over het wettelijk kader, stellen twee OCMW’s hun eigen werking voor personen met een handicap voor. Vragen kunnen na de uiteenzettingen gesteld worden.

Schrijf u in voor het webinar(opent nieuw venster)

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen