28 maart 2024

Niveau respiratoire infecties daalt naar code groen

Voor het opvolgen van het epidemiologisch toezicht van luchtweginfecties, hanteren de Risk Assessment Group (RAG) en de Risk Management Group (RMG) een kader waarbij een kleurcode de huidige situatie aangeeft. Aan de vier kleurcodes of dreigingsniveaus zijn de te nemen maatregelen gekoppeld (bv. integratie mond-neusmaskers) in de verschillende settings.

Op donderdag 21 maart 2024 besloot de RMG na een advies van de RAG om het beheersniveau van luchtweginfecties in ons land te verlagen naar code groen.

Sciensano, RAG en RMG volgen de gezondheidsrisico’s van nabij op en stellen momenteel vast dat de circulatie van luchtweginfecties zich weer op een laag niveau bevindt en dat de druk op het gezondheidszorgsysteem goed onder controle is.

U vindt de perstekst van de RMG(opent nieuw venster) op de website van het Departement Zorg.

Het VAPH zal u niet verder via dit kanaal op de hoogte houden van een wijziging in het niveau van respiratoire infecties. U kunt de situatie en meer informatie daarover opvolgen via de Respi-radar op de website van het departement: Epidemiologische situatie - Respi-radar(opent nieuw venster).

U kunt zich ook inschrijven op de Nieuwsflash epidemiologische situatie Respi-radar(opent nieuw venster).

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen