28 maart 2024

Reportage Ring TV over VAPH-hulp in de kleuterklas

Heel wat jonge kinderen met een (vermoeden van) handicap gaan naar een gewone kinderopvang of kleuterschool. Zij kunnen gebruikmaken van GIO, globale individuele ondersteuning. Dat is handicapspecifieke hulp in de vorm van stimulatie, coaching, training en assistentie. Een begeleider gaat mee in de klas of de opvang, biedt daar praktische ondersteuning en denkt mee na over een duurzaam inclusietraject.

GIO bestaat sinds 2019 en intussen maken ruim 1250 jonge kinderen gebruik van dit soort hulp. Een van hen is de 4-jarige Ismaïl. Hij heeft het downsyndroom en gaat naar de gewone kleuterschool in zijn gemeente. Regionale zender Ring TV bracht daarover een mooie reportage.

Bekijk de reportage over de GIO-begeleiding van Ismaïl(opent nieuw venster)

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen