25 april 2024

Gezocht: kinderen tussen 2 en 6 jaar met autisme voor een onderzoek over taalontwikkeling

BeLAS (Belgian Language in Autism Study) is een nationaal onderzoeksproject over taalontwikkeling bij jonge kinderen met autisme. Veel kinderen met autisme ondervinden moeilijkheden bij de taalontwikkeling. Sommige kinderen spreken niet, anderen hebben een vertraagde taalontwikkeling en nog anderen hebben net helemaal geen problemen met de taalontwikkeling. Momenteel is het nog moeilijk te voorspellen op welke manier een kind met autisme taal zal ontwikkelen. BeLAS wilt jonge kinderen met autisme gedurende twee jaar opvolgen om na te gaan welke factoren en aspecten een invloed kunnen hebben op taalontwikkeling. Daarvoor zijn zij nog op zoek naar kandidaten.

Voor wie?

Kinderen (tussen twee en maximaal vijf jaar en elf maanden) met autisme.

Waar?

Met de LabMobiel (een busje omgebouwd tot mobiele onderzoeksruimte). Die komt bij u thuis of op een andere gemakkelijke locatie.

Hoe?

Met speelse activiteiten en testen, vragenlijsten en veilige onderzoeksmethoden.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd om de studie te verspreiden binnen uw voorziening of deel te nemen? Neem dan contact op met het BeLASteam. Dat kan in het Nederlands (belas@kuleuven.be of belas@ugent.be) of in het Frans (belas@ulb.be). Meer informatie vindt u op https://www.belas.ulb.be/nl/(opent nieuw venster)

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen