18 april 2024

Gratis e-learning over spanning, escalatie en agressief gedrag

Zorgverleners in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdhulp of zorg voor mensen met een beperking worden soms geconfronteerd met agressief gedrag. Daarmee omgaan is niet eenvoudig. Daarom lanceren de partners van het project ‘Omgaan met Vrijheidsbeperkende Maatregelen(opent nieuw venster)’, namelijk SAM, Icoba en Psyche, een nieuwe gratis e-learning over spanning, escalatie en agressief gedrag. Het project ‘omgaan met vrijheidsbeperkende maatregelen’ wordt gefinancierd en opgevolgd door het Departement Zorg in samenwerking met het agentschap Opgroeien en het VAPH.

In de e-learning ontdekt u wat spanning, escalatie en agressief gedrag precies zijn en krijgt u inzicht in mogelijke oorzaken en beïnvloedende factoren. Kennis daarover kan helpen om preventief en de-escalerend te werken. Wat op zijn beurt kan helpen om de toepassing van vrijheidsbeperkende maatregelen, zoals afzondering en fixatie, te voorkomen.

De e-learning maakt deel uit van een leertraject, waarvan later dit jaar e-learnings gelanceerd worden over preventie, omgaan met agressief gedrag en nazorg, opvang en herstel.

De e-learning biedt alle basisinformatie die u als zorgverlener op weg zet. Ze is zo ontworpen dat u ze volledig op uw eigen tempo kunt volgen, waar u maar wil. Of u nu thuis bent of op het werk. U kunt de e-learning eenvoudig onderbreken en hervatten op een moment dat voor u past. Na het voltooien van de e-learning ontvangt u een attest van deelname. 

Nieuwsgierig? Registreer u op het e-learningsplatform van Psyche(opent nieuw venster).

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen