28 mei 2024

2023 in vogelvlucht: het VAPH ondersteunde 105.744 mensen met een handicap

Wie een handicap heeft, kan verschillende vormen van ondersteuning aanvragen bij het VAPH: van rechtstreeks toegankelijke hulp tot tegemoetkomingen voor hulpmiddelen en persoonlijke budgetten.

In 2023 werden 105.744 mensen met een handicap door het VAPH ondersteund. Het aantal mensen dat een beroep doet op VAPH-ondersteuning, ging de voorbije jaren steeds in stijgende lijn. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2023 dat het VAPH op 28 mei publiceerde.

In het jaarverslag vindt u een uitgebreid cijferluik dat inzicht geeft in de evoluties binnen de sector en de werking en dienstverlening van het VAPH. We duiken in het jaarverslag ook dieper in een aantal thema’s en laten VAPH-medewerkers uitgebreid aan het woord over wat bepalend was voor 2023.

Bekijk het jaarverslag

Lees alle nieuwsberichten

gekleurde bollen van verschillende kleur en grootte met daarin cijfers