20 juni 2024

Opleidingen assistentiehonden voor MDT’s

In samenwerking met de Belgian Assistance Dog Federation (BADF) organiseert het VAPH een opleiding over assistentiehonden. De opleiding richt zich tot multidisciplinaire teams die hulpmiddelen adviseren.

Wilt u meer te weten komen over de verschillende soorten assistentiehonden, hun taken en opleidingstraject? Hebt u nood aan richtlijnen in functie van de adviesverlening en bent u benieuwd naar getuigenissen van mensen met een assistentiehond?

Schrijf u dan in voor een van de opleidingen:

Hebt u vragen die u graag beantwoord wilt zien tijdens de opleiding? Dan kunt u die bezorgen via koc@vaph.be tot en met 31 juli 2024.

In de VAPH-nieuwsbrief en het Nieuws voor Professionelen brengen we de komende tijd een reeks informatieve artikels over assistentiehonden, waarin we verschillende aspecten van hun training en inzet belichten.

assistentie in spé Tiego, in opleiding in het station met zijn baasje
Assistentiehond in spe Tygo, bekend van de column in het VAPH-magazine Sterk, tijdens zijn opleiding © Filip Erkens