4 juli 2024

Informatie over de wijzigingen in het decreet Rechtspositie minderjarigen

De komende weken en maanden zijn webinars gepland over het decreet Rechtspositie van de minderjarige in de jeugdhulp, met ook aandacht voor de recente wijzigingen.

Webinars beleidsdomein Welzijn

Het beleidsdomein Welzijn organiseert algemene webinars op dinsdag 1 oktober van 14 tot 16 uur en op dinsdag 12 november van 12 tot 14 uur.

Meer info volgt. 

De webinars zijn interessant voor alle voorzieningen die hulpverlening aan minderjarigen bieden, dus ook voor multifunctionele centra en voor aanbieders van rechtstreeks toegankelijke hulp uit de VAPH-sector.

Webinars tZitemzo

tZitemzo houdt zijn jaarlijkse webinars, telkens van 14 tot 16 uur, rond een aantal thema’s:

Ook de site rechtspositie(opent nieuw venster) wordt geleidelijk aan geactualiseerd. U vindt er boeiende weetjes uit de actualiteit, interessante websites, publicaties en opleidingen, én veel concrete FAQ's, bv. rond het thema Privacy(opent nieuw venster).

Of bekijk de opname van de webinar over de grote lijnen van het vernieuwde DRM(opent nieuw venster). Meer info is te vinden onder Nieuws(opent nieuw venster). Daar vindt u ook de nieuwe publicatie 't Zitemzo. Jeugdrecht... Met de rechten van minderjarige cliënten in de jeugdhulp.

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen