4 juli 2024

Save the date: online infosessie jongvolwassenen en het persoonsvolgend budget (na jeugdhulp) 2024

Het VAPH organiseert op 17 oktober 2024 opnieuw een online infosessie voor professionelen over jongvolwassenen en het persoonsvolgend budget (na jeugdhulp). 

Specifiek voor professionelen die werkzaam zijn in een centrum voor ernstige gedrags- en emotionele stoornissen (ook wel voorziening categorie 8 of GES+-voorziening) volgt er op 24 oktober 2024, in samenwerking met onze collega’s van het agentschap Opgroeien, nog een aanvullende infosessie.

Algemene infosessie over jongvolwassenen en het persoonsvolgend budget (na jeugdhulp)

Waar?

Online

Wanneer?

17 oktober 2024, van 10.00 tot 12.00 uur

Voor wie?

De infosessie is in eerste instantie bedoeld voor zorgaanbieders en professionelen die jongvolwassenen met een (vermoeden van) handicap begeleiden.

Wat?

Er zal dieper worden ingegaan op de mogelijkheden voor jongvolwassenen bij het VAPH, met bijzondere aandacht voor het persoonsvolgend budget (na jeugdhulp). 

Aanvullende infosessie in samenwerking met Opgroeien voor centra voor ernstige gedrags- en emotionele stoornissen

Waar?

Online

Wanneer?

24 oktober 2024, van 13.00 tot 14.30 uur

Voor wie?

Voor professionelen die werkzaam zijn in een centrum voor ernstige gedrags- en emotionele stoornissen (ook wel voorziening categorie 8 of GES+-voorziening) 

Wat?

Tijdens deze infosessie in samenwerking met het agentschap Opgroeien zal onder andere worden ingegaan op hoe ondersteuning via centra voor ernstige gedrags- en emotionele stoornissen kan worden meegenomen in het kader van het PVB na jeugdhulp en op welke wijze gegevens aan het VAPH bezorgd moeten worden. 

Inschrijven?

Als u een of beide online infosessie(s) wilt bijwonen, kunt u deze datum/data alvast noteren in uw agenda. De concrete uitnodiging met meer info over het programma en de mogelijkheid tot inschrijving volgen in deze nieuwsbrief in september. 

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen