21 januari 2021

PERSBERICHT - Uitbraak met Britse variant bij zorgaanbieder voor mensen met een handicap bevestigd

21 januari 2021 (3) - Zondag meldde het VAPH een vermoedelijke uitbraak met de Britse coronavariant bij de zorgaanbieder de Vleugels in Houthulst. Vandaag kwam de bevestiging dat het wel degelijk om deze variant gaat.

De uitbraak met de Britse variant situeert zich in 2 leefgroepen, waar er van bij de eerste vaststellingen onmiddellijk de nodige maatregelen zijn ingesteld. Daarnaast wordt een strikt scheiding van de overige leefgroepen gehanteerd en het strikt opsplitsen van personeel.

Tot op vandaag gaat het om 28 besmettingen, waarvan 23 met de Britse variant. In de leefgroepen waar de Britse variant bevestigd werd, gaat het in de ene om 6 bewoners en 1 personeelslid die besmet zijn, in de tweede leefgroep om 9 bewoners en 7 personeelsleden.

De Vleugels stelt nu alles in het werk om alle betrokkenen op de hoogte te brengen.

Sinds zondag en omwille van het ‘vermoeden’ en de vaststelling elders in Houthulst, heeft de Vleugels alle mogelijke maatregelen getroffen om verdere verspreiding, intern en extern, in de mate van het mogelijke, te voorkomen. Zo worden personeelsleden en bewoners verder systematisch getest en wordt er ook onmiddellijk getest zodra iemand symptomen vertoont.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid volgt samen met het VAPH de situatie van nabij op.

De Vleugels biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De besmetting werd vastgesteld in de centrale campus te Klerken-Houthulst.