[Video] Animatiefilmpje Mijn VAPH met Vlaamse Gebarentaal

Duurtijd:
2 minuten 9 seconden

Hallo! Wilt u net als ik uw administratie vlot zelf regelen? Dan heb ik goed nieuws.

Want bij het VAPH kunt u heel wat administratie online regelen met mijnvaph.be. Dat is het e-loket van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Een handige online tool die u toelaat om digitaal aan de slag te gaan.

Of u nu ondersteuning wilt aanvragen, al ondersteuning krijgt of iemand vertegenwoordigt met een handicap, iedereen kan inloggen op het e-loket. U hoeft geen dossier te hebben bij het VAPH.

Via mijnvaph.be kunt u een persoonsvolgend budget aanvragen of een tegemoetkoming voor hulpmiddelen en aanpassingen.

Als u een aanvraag hebt ingediend, dan kunt u de status van uw aanvraag opvolgen. Krijgt u al ondersteuning, dan ziet u bijvoorbeeld hoeveel persoonlijk budget u dit jaar al gebruikt hebt, wanneer u voor het laatst een tegemoetkoming voor een hulpmiddel gekregen hebt, of hoeveel punten u nog kunt inzetten voor rechtstreeks toegankelijke hulp.

Helder en transparant.

Verder kunt u via het e-loket heel wat documenten aan het VAPH bezorgen, zoals kostenstaten voor een persoonlijk budget, facturen van hulpmiddelen of ingevulde formulieren. En u vindt er ook digitale versies terug van brieven van het VAPH.

Dus, waarom ik mijnvaph.be zo handig vind?

Eén: U checkt uw dossier waar en wanneer u zelf wilt.

Twee: U bespaart uzelf

een hoop geregel. Want u hoeft niet langer documenten af te drukken of via de post te versturen.

En drie: Uw aanvragen en registraties worden sneller behandeld. Zo ontvangt u bijvoorbeeld vlugger een terugbetaling.

Handig, toch?

En bent u geen held met computers? Geen nood. Als u wilt, kunt u een vriend, familielid of zelfs een organisatie beperkte toegang geven tot uw digitale dossier. Zo kunnen anderen u een handje helpen met uw administratie.

Twijfelt u nog? Dat is niet nodig. Ga een kijkje nemen en probeer het uit.

Ga meteen aan de slag met mijnvaph.be.