26 januari 2023

Opstart nieuwe noodprocedure PVB

Vanaf 1 februari 2023 treedt de nieuwe noodprocedure PVB in werking. Het is vanaf dan niet meer mogelijk om een aanvraag maatschappelijke noodzaak of noodsituatie via de oude procedures in te dienen. Lopende aanvragen worden wel nog verder afgewerkt:

  • Wilt u als MDT een aanvraag maatschappelijke noodzaak afronden volgens de oude procedure, dan moet de aanvraag vervolledigd worden (met alle nodige modules) ten laatste op 31 januari 2023 voor 17.00 uur.
  • Wie een aanvraag noodsituatie wil indienen via de oude procedure, moet de aanvraag uiterlijk op 31 januari 2023 indienen. De aanvraag voor het PVB noodsituatie en het PVB na noodsituatie worden dan nog volgens het oude traject afgewerkt. Meer informatie over de overgangsmaatregelen leest u in infonota INF/22/51

Komt u in contact met cliƫnten bij wie de zorg en ondersteuning door mantelzorgers plots en onvoorzienbaar is weggevallen of die zich in een situatie van misbruik of (zelf)verwaarlozing bevinden? Dan informeert u hen best over de noodprocedure. Meer informatie over de nieuwe noodprocedure kunt u terugvinden op deze webpagina.

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen