4 mei 2023

Opname webinar Modeldocument individuele dienstverleningsovereenkomstVersie persoonsvolgend budget

Op 20 en 27 april 2023 vond de webinar (online infosessie) ‘Modeldocument individuele dienstverleningsovereenkomst (IDO) - versie persoonsvolgend budget (PVB)’ plaats. 

Daarin werd er geïnformeerd over de meerwaarde van de model-IDO PVB, hoe ermee aan de slag te gaan en werden enkele concrete aspecten toegelicht.

Het is belangrijk om de model-IDO altijd samen te lezen met het document met extra informatie.

Het is een modeldocument, en mogelijk zijn niet alle passages van toepassing. Er kunnen passages geschrapt worden zodat het een document op maat van de individuele gebruiker wordt. Welke passages in welke situatie geschrapt kunnen worden, vindt u in het document met extra informatie.

De opname van de webinar en de presentatie die tijdens het webinar getoond werd, werden ondertussen op de website van het VAPH gepubliceerd.

Daarnaast is er ook een rubriek veelgestelde vragen uitgewerkt rond de modeldocumenten naar aanleiding van de vragen die we ontvingen tijdens de webinars. Die zal nog verder uitgewerkt worden. Mocht u het antwoord op uw vraag niet vinden, dan kunt u uw vraag aan het VAPH stellen via Hebt u een vraag? of avf@vaph.be

De model-IDO en bijhorende documenten zullen gedurende een periode van twee jaar geëvalueerd worden. Die evaluatie kan gepaard gaan met wijzigingen aan de documenten. Bezorg uw feedback of suggesties via avf@vaph.be. Op de VAPH-website zal altijd de meest recente versie van de documenten beschikbaar zijn.

Zowel de modeldocumenten, de opname van de webinar, de presentatie die getoond werd tijdens de webinar als de veelgestelde vragen vindt u op www.vaph.be/model-individuele-dienstverleningsovereenkomst-persoonsvolgend-budget.

Later zal op die webpagina ook nog een versie van de opname beschikbaar gesteld worden met ondertiteling en een versie met Vlaamse Gebarentaal (VGT). U zult daarover geïnformeerd worden via de nieuwsbrief.

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen