26 juni 2023

Wat kan een dienst ondersteuningsplan voor u doen?

Een dienst ondersteuningsplan (DOP) kan u helpen om in kaart te brengen aan welke ondersteuning u nood hebt. Een DOP helpt ook zoeken naar de ondersteuning die voor u het meest geschikt is. Als resultaat krijgt u een ondersteuningsplan dat alle mogelijkheden van u en uw netwerk op een rijtje zet.

In onderstaand filmpje komt u er meer over te weten.

Duurtijd:
2 minuten 15 seconden

Filmpje van het agentschap Zorg en Gezondheid gemaakt naar aanleiding van de International Conference on Integrated Care (22-24 mei 2023, Antwerpen)

Als uit de gesprekken met de dienst ondersteuningsplan blijkt dat u meer intensieve en frequente handicapspecifieke ondersteuning nodig hebt, dan kunt u daarvoor een persoonsvolgend budget (PVB)  aanvragen. De dienst ondersteuningsplan kan dan samen met u een Ondersteuningsplan persoonsvolgend budget (OP PVB) opstellen.

Vind een DOP

Lees alle nieuwsberichten