26 oktober 2023

Europees UNIC-project sluit af met lancering toolbox

Logo UNIC

Het VAPH werkte de voorbije periode mee aan UNIC. Binnen het UNIC-project werd onder meer een innovatieve toolbox ontwikkeld om gebruikers, zorgaanbieders en de overheid te ondersteunen bij de implementatie en evaluatie van de persoonsvolgende financiering voor personen met een handicap. De toolbox werd door het VAPH uitgebreid getest in Vlaanderen door middel van workshops. De tools moeten helpen om zorg en ondersteuning meer gebruiksgericht te maken, in overeenstemming met het VN-verdrag inzake de rechten voor personen met een handicap.

De toolbox werd al een eerste keer voorgesteld in juni tijdens een nationaal slotevent, georganiseerd door het VAPH. Vorige maand stelden we de toolbox ook voor op de Europese slotconferentie(opent nieuw venster) van het UNIC-project in Brussel.

Het VAPH ontwikkelde twee filmpjes waarin gebruikers van de toolbox zelf aan het woord komen. U kunt de filmpjes bekijken op onze website.

We willen van deze gelegenheid ook gebruikmaken om iedereen die op de een of andere manier hebben meegewerkt aan dit project te bedanken. Zonder jullie had dit project nooit kunnen slagen!

De toolbox kan al geraadpleegd worden in het Nederlands, maar is nog niet volledig afgestemd op de Vlaamse context. Het VAPH wil de tools in de komende periode verder verfijnen en uitwerken.

Hebt u interesse om daaraan mee te werken? Neemt u graag deel aan voorbereidende gesprekken of workshops om de tools verder af te werken? Contacteer dan vrijblijvend het team Beleid van het VAPH via beleid@vaph.be.

Lees alle nieuwsberichten