24 november 2023

Dagmar Bertels: “Ik doe meer wat ik zelf wil”

Dagmar Bertels
Dagmar Bertels © Filip Erkens

“Ik ben gek op muziek en ik ga graag naar concerten en festivals. Vroeger moest ik altijd een beroep doen op vrienden of op mijn mama om me te brengen. Dat weerhield me er soms van om dingen te doen die ik graag doe. Nu bel ik zelf de mobiliteitscentrale, ik betaal met mijn persoonsvolgend budget en ik hoef niemand lastig te vallen.”

Dagmar Bertels (25) uit Wilsele heeft sinds drie jaar een persoonsvolgend budget. “Ik ben veel zelfstandiger nu. Ik doe meer wat ik zelf wil.”

Op dit ogenblik kiest Dagmar voor een cashbudget. “Dat past het best bij mijn situatie. In de toekomst kan dat veranderen. Mijn droom is om alleen te gaan wonen in een aangepaste woning. Dat lijkt me het ideale scenario.”

Lees het verhaal van Dagmar

Lees alle nieuwsberichten