26 januari 2024

Oproep deelname onderzoek: De jongvolwassenheid, een periode van kansen of obstakels?

De jongvolwassenheid is een spannende tijd. Jongvolwassenen zetten stappen naar een volwassen leven en denken na over wat belangrijk is voor hen op het vlak van wonen, relaties, vrije tijd, onderwijs of werk … Soms is het niet gemakkelijk om uit te zoeken wat ze willen en of daarvoor voldoende aanbod of ondersteuning is.

Via een wetenschappelijk onderzoek willen onderzoekers (vakgroep Orthopedagogiek Universiteit Gent en HOGENT EQUALITY) een beter zicht krijgen op de toekomstplannen van jongvolwassenen met een (vermoeden van) beperking en welke ondersteuning ze daarbij nodig hebben. Daarvoor gaan onderzoekers en studenten Pedagogische wetenschappen van de Universiteit Gent in gesprek met jongvolwassenen met een (vermoeden van) beperking.

Iedereen met een (vermoeden van) beperking tussen 16 en 30 jaar kan deelnemen aan het onderzoek.

Bent u geïnteresseerd? Lees de oproep van de onderzoekers.

Lees alle nieuwsberichten