Groenezorginitiatieven: activiteiten in land- en tuinbouw

Een groenezorginitiatief is een initiatief van een bedrijf, vereniging of particulier waarin activiteiten van land- of tuinbouwproductie of andere activiteiten die betrekking hebben op de omgang met planten of dieren, deel uitmaken van de dagactiviteiten voor mensen uit kwetsbare groepen. De activiteiten gebeuren onder begeleiding.

Voorbeelden van een groenezorginitiatief zijn een zorgboerderij, een dierenasiel, een dierenpension, een belevingshoeve.

Ondersteuning door een groenezorginitiatief kan betaald worden via het cashsysteem van het persoonsvolgend budget (PVB) of met het persoonlijke-assistentiebudget (PAB).

Adressen van groenezorginitiatieven

Direct naar

  • Persoonsvolgend budget

    Het persoonsvolgend budget (PVB) is een budget op maat waarmee u zorg en ondersteuning kunt inkopen.

  • Getuigenis

    Niels en Tine zijn zorggasten op de Rommeshoef

    Niels (29) en Tine (32) zijn enkele van de vaste zorggasten op zorgboerderij de Rommeshoef in Essen. Ze verzorgen er de dieren en telen er groenten. Maar er wordt niet alleen gewerkt. Samen maken de zorggasten ook fietstochten en uitstappen en doen ze boodschappen. Initiatiefnemers van de Rommeshoef zijn Toon Hamans en Monique Nelen, sociaal ondernemers in hart en nieren. Zij startten met de boerderij voor hun zoon Niels.