Bibliotheek

Het VAPH beschikt over een gedocumenteerde vakbibliotheek met informatie over 'handicap en samenleving'. 

De bibliotheek van het VAPH is een overheidsbibliotheek, die zich op de eerste plaats richt tot de personeelsleden van de Vlaamse overheid.

Catalogus

U kunt de VAPH-collectie doorzoeken via de online catalogus Bibis(opent nieuw venster).

U kunt de catalogus raadplegen als gast. Personeelsleden van de Vlaamse overheid kunnen zich ook registreren om publicaties te bestellen. 

Bent u geen personeelslid van de Vlaamse overheid, maar bent u wel geïnteresseerd in de collectie van het VAPH? Dan bent u welkom om de publicaties ter plaatse te komen inkijken. U maakt daarvoor dan best vooraf een afspraak. 

Inschrijven, lenen en reserveren voor personeelsleden bij de Vlaamse overheid

Als personeelslid bij de Vlaamse overheid kunt u zich inschrijven om boeken, rapporten en cd-roms te ontlenen. Stuur daarvoor een e-mail naar bibliotheek@vaph.be met de vermelding 'inschrijving'. U ontvangt binnen de twee werkdagen een gebruikersnaam en een wachtwoord waarmee u kunt inloggen op Bibis.

Tijdschriften, naslagwerken en losbladige werken kunt u enkel in de bibliotheek zelf raadplegen.

Hoe kunt u de gewenste publicaties lenen?

  • via een aanvraag per telefoon;
  • via een aanvraag per mail;
  • via een aanvraag in Bibis zelf. Maak daarvoor gebruik van de knop 'aanvragen' bij de door u geselecteerde individuele publicatie. Of gebruik de knop 'mailen' voor meerdere publicaties.

U kunt maximum vijf publicaties lenen. De uitleenperiode is vier weken. U kunt de uitleentermijn verlengen, behalve als het werk door een andere lezer werd gereserveerd. De bibliotheek stuurt u de gewenste werken toe. U bent verantwoordelijk voor de geleende werken. Bezorg de publicaties in goede staat en op tijd terug aan de bibliotheek.

Is een publicatie uitgeleend, dan kunt u ze laten reserveren. U ontvangt de publicatie van zodra ze ingeleverd is. Neem voor een reservatie contact op met de bibliotheek.

Contact

Voor al uw vragen of om een afspraak te maken, mail naar bibliotheek@vaph.be

De bibliotheek bevindt zich in het hoofdkantoor van het VAPH.