Specifieke aandachtspunten voor gebruikers van MFC’s
Aandachtspunten met betrekking tot combinatie MFC en PAB, noodzakelijke therapie, globale individuele ondersteuning, samenwerking met onderwijs en collectief vervoer
Wilt u contact opnemen met het VAPH, doe dat dan bij voorkeur telefonisch of via het vragenformulier. Bezorg documenten zoveel mogelijk via het e-loket mijnvaph.be. Het hoofdkantoor in Brussel en de provinciale kantoren van het VAPH zijn open voor bezoekers, maar u kunt er alleen terecht na afspraak en als u telefonisch of digitaal niet kunt geholpen worden.
Op deze pagina vindt u een overzicht van relevante info over het coronavirus voor personen met een handicap en hun netwerk.
Als gevolg van de beslissingen op het Overlegcomité van 20 mei 2022 verdwijnt ook de algemene mondmaskerplicht voor personeel en bezoekers bij VAPH-zorgaanbieders.
Verder hebben VAPH-diensten en -zorgaanbieders de verantwoordelijkheid om een eigen beleid te voeren, rekening houdend met de individuele situatie van de zorgaanbieder.
Aandachtspunten met betrekking tot combinatie MFC en PAB, noodzakelijke therapie, globale individuele ondersteuning, samenwerking met onderwijs en collectief vervoer
Cijfers tonen aan dat een nieuwe COVID-19-golf is begonnen. De nieuwe COVID-19-golf moet ons allen niet enkel aanzetten tot verhoogde waakzaamheid en voorzichtigheid, maar noopt ook tot het herzien van het beleid bij zorgaanbieders.
De Vlaamse Regering heeft beslist om vanaf 12 september de herfstcampagne voor het COVID-19-vaccinatieprogramma op te starten met aangepaste vaccins. Tijdens de herfstcampagne zal een herfstprik voorzien worden voor de Vlaamse bevolking vanaf 18 jaar en dus ook voor gebruikers en personeel van zorgcollectiviteiten.
De Vlaamse Regering besliste om vanaf 12 september de herfstcampagne voor het COVID-19-vaccinatieprogramma op te starten met aangepaste vaccins. Tijdens de herfstcampagne zal een herfstprik voorzien worden voor de Vlaamse bevolking vanaf 18 jaar en dus ook voor gebruikers en personeel van zorgcollectiviteiten.
We gebruiken uw e-mailadres enkel om de nieuwsbrief te mailen.
We geven uw adres niet door aan derden.
• U vindt algemene informatie over het coronavirus op de website www.info-coronavirus.be. U vindt er ook een antwoord op veelgestelde vragen: www.info-coronavirus.be/nl/faqs.
• U kunt contact opnemen met de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu via het gratis nummer 0800 14 689. U kunt ook mailen naar info-coronavirus@health.fgov.be.
• Voor informatie over het gebruik van mondmaskers verwijzen we naar het document Consensus over het rationeel en correct gebruik van mondmaskers tijdens de COVID-19-pandemie van 16 april 2020.
De Vlaamse Taskforce COVID-19 Zorg coördineert en stroomlijnt de maatregelen in uitvoering van het tienpuntenplan van minister Beke voor de aanpak van de coronacrisis in de zorgsector. Blijf op de hoogte via www.departementwvg.be/taskforce.
Blijf op de hoogte van wijzigingen aan de dienstverlening van de Vlaamse overheid tijdens de coronacrisis via www.vlaanderen.be/corona of schrijf u in op de e-mail-updates.
Info over het coronavirus in eenvoudig Nederlands, Vlaamse Gebarentaal of andere talen, nagekeken door het federale crisiscentrum:
• Webpagina van de federale overheid
• Webpagina van het Agentschap Integratie en Inburgering
• Webpagina van Wablieft
Een pagina met een aantal tools en tips die zorgaanbieders, persoonlijke assistenten, mantelzorgers en het ruimere netwerk van personen met een handicap kunnen helpen om met de gevolgen van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus om te gaan.
Aandacht: De maatregelen wijzigen permanent. U vindt updates via de verschillende sites die op deze pagina vermeld worden.