30 november 2023

Verhalen van mensen voor wie VAPH-ondersteuning het verschil maakt

In de VAPH-nieuwsbrief voor personen met een handicap en hun netwerk verschenen deze week 2 verhalen van mensen voor wie VAPH-ondersteuning een wereld van verschil maakt.

Toen Dagmar (25) zo’n 3 jaar geleden een persoonsvolgend budget ter beschikking gesteld kreeg, koos ze niet voor een voucher, maar voor een cashbudget. Daar voelt ze zich prima bij. “Ik ben veel zelfstandiger nu. Ik doe meer wat ik zelf wil.”

Yousra (12) kan zich dankzij haar spraakcomputer voor iedereen verstaanbaar maken. “Ik doe nu veel meer wat ik wil”, vertelt ze. “Ik kan over alles praten met mijn familie, mijn juffen en vrienden.” Een multidisciplinair team en gemachtigde experten hielpen haar om het juiste hulpmiddel te kiezen.

Benieuwd naar hun volledige verhaal?

Lees het verhaal van Dagmar 

Lees het verhaal van Yousra

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen