Vind ondersteuning in uw buurt

Zorgwijs.be

Hebt u een persoonsvolgend budget en wilt u weten waar u terechtkunt voor een zinvolle dagbesteding, voor woonondersteuning of individuele begeleiding? Of bent u op zoek naar beperkte, handicapspecifieke ondersteuning in de vorm van begeleiding, dagopvang of verblijf voor wie af en toe hulp nodig heeft?

Zorgwijs.be bundelt alle zorgaanbieders op één online platform. U vindt er een overzicht van het aanbod van de zorgaanbieders die door het VAPH vergund zijn én van de aanbieders van rechtstreeks toegankelijke hulp. In enkele klikken komt u te weten welke organisaties in uw buurt de ondersteuning aanbieden waar u nood aan hebt. Ook krijgt u zicht op beschikbare plaatsen.

Eerder op zoek naar een persoonlijk assistent? Dan kunt u een vacature plaatsen op het platform. Persoonlijke assistenten kunnen zelf op het platform ook laten weten dat ze beschikbaar zijn. Zo kan er via Zorgwijs een match ontstaan tussen u en de assistent.

Zorgwijs.be is een website van PVBwijzer en kwam tot stand in samenwerking met het VAPH.

Zorgwijs.be(opent nieuw venster)

Informatieloketten voor personen met een handicap

Een gebruikersvereniging met informatieloket voor personen met een handicap kan personen met een (vermoeden van) handicap en hun omgeving wegwijs maken in de verschillende mogelijkheden voor ondersteuning door het VAPH en de administratieve stappen die eventueel moeten gezet worden.

Gebruikersverenigingen met informatieloket voor personen met een handicap

Bijstandsorganisaties

Een bijstandsorganisatie kan u helpen met ondersteuning zoeken, overeenkomsten sluiten, uw administratie beheren … 

Bijstandsorganisaties

Het VAPH

Soms heeft iemand meer intensieve begeleiding nodig om de gepaste ondersteuning te vinden. Bijvoorbeeld omdat zijn vraag toch niet zo eenvoudig is of omdat het moeilijk is om een aanbieder te vinden die passende ondersteuning kan bieden. In die situatie kunt u een aanvraag indienen bij het VAPH voor intensieve bemiddeling. Dat doet u samen met uw bijstandsorganisatie.

Intensieve bemiddeling

Direct naar

  • Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH)

    Rechtstreeks toegankelijke hulp is beperkte, handicapspecifieke ondersteuning in de vorm van begeleiding, dagopvang of verblijf voor wie af en toe hulp nodig heeft en geen persoonlijk budget heeft.

  • Persoonsvolgend budget

    Het persoonsvolgend budget (PVB) is een budget op maat waarmee u zorg en ondersteuning kunt inkopen.

  • Organisaties

    Het VAPH erkent, vergunt, machtigt, subsidieert en registreert diensten en organisaties.