Documenten en formulieren

Resultaten

maart 2023

Driemaandelijks tijdschrift van het VAPH met sterke verhalen van personen met een handicap.

februari 2023

In de brochure ‘Wegwijs in het persoonsvolgend budget’ leest u wat een persoonsvolgend budget precies is, wat u ermee kunt betalen, en wie in aanmerking komt voor zo’n budget.

01/2/2023

Met dit formulier verklaart u dat een meerderjarige patiënt in aanmerking komt om een persoonsvolgend budget aan te vragen via de noodprocedure. Dit attest moet toegevoegd worden bij de aanvraag van een tijdelijk persoonsvolgend budget via de noodprocedure als een van de onderstaande situaties van toepassing is:

  • de patiënt is nog niet bij het VAPH bekend als persoon met een handicap;
  • de patiënt is wel bij het VAPH bekend als persoon met een handicap, maar kreeg nog nooit een persoonsvolgend budget van het VAPH en heeft geen vraag naar een persoonsvolgend budget op de wachtlijst.
01/2/2023

Met dit formulier bezorgt u aan het VAPH  de gegevens om een tijdelijk persoonsvolgend budget via de noodprocedure aan te vragen. Als uw situatie voldoet aan alle criteria, ontvangt u een tijdelijk persoonsvolgend budget voor een periode van 6 maanden.

01/2/2023

Met dit formulier bezorgt u aan het VAPH de gegevens om een persoonsvolgend budget na een noodprocedure aan te vragen. Het is belangrijk dat u deze aanvraag indient binnen 20 weken na de aanvraagdatum van het tijdelijk persoonsvolgend budget via de noodprocedure. Als u geen persoonsvolgend budget na een noodprocedure wilt aanvragen, hoeft u dit formulier niet in te dienen.

Als uw situatie voldoet aan alle criteria, zult u gevraagd worden om de aanvraagprocedure voor een persoonsvolgend budget na een noodprocedure verder af te werken. Uw tijdelijk persoonsvolgend budget via de noodprocedure wordt in tussentijd verlengd. Als uw situatie niet voldoet aan alle criteria, wordt uw tijdelijk persoonsvolgend budget via de noodprocedure stopgezet na afloop van de periode van zes maanden.