Nieuws

 • Brieven van het VAPH ontvangen via de eBox

  Vanaf 22 juni 2023 kunnen burgers de brieven van het VAPH ontvangen via de eBox, een digitale brievenbus. Het VAPH voorziet een overgangsperiode. Gebruikers van de eBox ontvangen VAPH-brieven 1 jaar lang zowel via de eBox als per post. 

 • Nationaal slotevent UNIC-projectVoorstelling van toolbox rond persoonlijke budgetten voor personen met een handicap

  Het VAPH werkte mee aan UNIC, een Europees project dat de overgang naar meer gebruikersgerichte financieringsmodellen voor chronische zorg wil stimuleren in verschillende Europese regio’s. Op 22 juni stelt het VAPH de resultaten van het UNIC-project voor.

 • Neem deel aan wetenschappelijk onderzoek van het VAPH

  Het VAPH zet actief in op wetenschappelijk onderzoek. Zo kunnen we vaststellen welke noden er zijn en kunnen we voorstellen doen om het beleid beter te maken. Bij veel onderzoek is de bijdrage van mensen met een handicap erg belangrijk. Ook u kunt daarbij helpen.

 • E-loketten opnieuw beschikbaar

  De e-loketten mijnvaph.be, Isis en Helios zijn opnieuw beschikbaar. Ook zorgwijs.be is opnieuw beschikbaar. 

 • E-loketten van het VAPH momenteel niet beschikbaar

  De e-loketten mijnvaph.be, Isis en Helios zijn momenteel niet beschikbaar. Ook zorgwijs.be is niet beschikbaar. We proberen dat zo snel mogelijk op te lossen. 

 • Geef uw mening over www.vaph.be

  Van 20 oktober tot 20 november loopt op de website van het VAPH een gebruikersonderzoek. Tijdens uw bezoek kan het zijn dat u enkele korte vragen krijgt. De vragen verschijnen na ongeveer 30 seconden via een pop-up rechts onderaan op uw scherm. De vragen verschijnen enkel de...

 • Academische Werkplaats De-Institutionalisering: kick-off op 7 oktober

  Op vrijdag 7 oktober vindt in Brussel de kick-off plaats van de Academische Werkplaats De-Institutionalisering (AWDI). Wilt u graag deelnemen? Schrijf u nu in.

 • Persoonsvolgend budget in eenvoudige taal

  Het VAPH werkte een brochure uit die eenvoudig uitlegt hoe u met het persoonsvolgend budget kunt starten. 

 • Rechtstreeks toegankelijke hulp in de praktijk

  De vierjarige Roos met het syndroom van Down kan naar een gewone kleuterschool met rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH). Ouders van een baby die drie maanden te vroeg werd geboren, schakelden rechtstreeks toegankelijke hulp in toen hun zoontje naar huis mocht. De 23-jarige Jolan...

 • Het VAPH blikt terug op 2021

  Naar goede gewoonte blikt het VAPH terug op het voorbije jaar aan de hand van cijfers en een boeiend gesprek met de directie.

 • Interactieve wegwijsbrochures

  Wilt u in één oogopslag weten welke ondersteuning het VAPH biedt en wat die voor u kan betekenen? In de interactieve wegwijsbrochures leest u een korte omschrijving van de ondersteuning van het VAPH, verduidelijkt met voorbeelden, getuigenissen, filmpjes enzovoort.

 • Schrijf u in voor de webinar ‘Werken met Mijn VAPH’

  Hebt u vragen over het e-loket Mijn VAPH? Leer er alles over in de gratis digitale infosessies die het VAPH organiseert in juni.

 • Vinger aan de pols

  Kent u iemand die graag op de hoogte wil blijven van het nieuws van het VAPH? Het VAPH stuurt twee digitale nieuwsbrieven en het magazine Sterk uit om personen met een handicap, hun omgeving en professionelen te informeren.

 • Het decembernummer van Sterk is uit

  Het decembernummer van Sterk is een feesteditie geworden. Niet alleen komen de feestdagen eraan, het magazine viert ook zijn tienjarig bestaan. En meer dan 16.000 trouwe lezers vieren dat met ons mee.

 • Uw dossier online

  Hebt u ondersteuning van het VAPH en wilt u uw dossier op een snelle, eenvoudige manier raadplegen? Wilt u een aanvraag doen bij het VAPH? Ontdek de voordelen van het online dossier in het animatiefilmpje over Mijn VAPH. 

 • Het VAPH blikt terug op de eerste helft van 2021

  We publiceerden de cijfers over de eerste jaarhelft van 2021 op onze website. Net als bij de vorige halfjaarlijkse rapportages, rapporteren we over de ter beschikking gestelde budgetten, de aanvragen en de afhandeling ervan, over het vergunde zorgaanbod en over de...