Inloggen en startpagina

Inloggen in Mijn VAPH

Om toegang te krijgen tot het e-loket mijnvaph.be, surft u naar https://mijn.vaph.be.

U kunt op vier manier inloggen in mijnvaph.be:

 • via itsme
 • via eID en aangesloten kaartlezer
 • via een beveiligingscode via mobiele app
 • via een beveiligingscode via sms
schermafdruk login

Let op: 

Als er voor een minderjarige een eerste keer moet worden ingelogd in mijn.vaph om zijn punten rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) te raadplegen of om een EDC-kaart aan te vragen, moet dat met het e-ID van de minderjarige zelf. 

In mijn.vaph kunt u dan, in het uitklapmenu links bovenaan onder de naam van de minderjarige, klikken op ‘Profiel’ en dan via Contacten een contact toevoegen en daarbij aangeven wat dat contact allemaal mag zien en doen in het dossier. Meer uitleg daarover vindt u bij Profiel. Een volgende keer kunt u dan met uw eigen e-ID inloggen.

Wanneer uw kind jonger is dan 6 jaar, dan is er geen pincode voor de e-id en kunt u niet inloggen in mijnvaph.be. Contacteer dan het VAPH telefonisch op het nummer 02 249 30 00.

Na het inloggen moet u uw hoedanigheid kiezen om toegang te krijgen tot mijnvaph.be. Enkele voorbeelden van hoedanigheden:

 • burger
 • medewerker van ‘organisatie’
 • wettelijk vertegenwoordiger van ‘persoon x’

De hoedanigheid bepaalt hoe uw landingspagina in mijnvaph.be er zal uitzien:

 • Als persoon met een handicap of als zijn wettelijk vertegenwoordiger komt u terecht op de startpagina van het dossier waar u toegang tot hebt.
 • Als medewerker van een organisatie of als voogd die toegang heeft tot meerdere dossiers, moet u eerst het dossier opzoeken.

Door te klikken op de knop ‘Open Dossier’ komt u terecht op de startpagina van het dossier. Op de startpagina worden de ondersteuningsvormen weergegeven: hulpmiddelen en aanpassingen, persoonsvolgend budget, rechtstreeks toegankelijke hulp ...

U kunt naar een ander dossier gaan door in de linkerbovenhoek op de knop ‘E-LOKET’ te klikken.

Startpagina

Op de startpagina vindt u een samenvatting van de gegevens van uw dossier bij het VAPH. U vindt er verschillende knoppen die u toelaten om snel naar een bepaald overzicht of een bepaalde actie in uw dossier te gaan. Bijvoorbeeld om verzonden brieven in te kijken of de status van uw aanvraag te zien. 

Via ‘Mijn Contacten en Volmachten’ vindt u een overzicht van wie er toegang heeft tot uw dossier. Daar kunt u ook nieuwe volmachten toekennen.

schermafdruk startpagina

Uitklapmenu

Het menu voor mijnvaph.be vindt u terug in de linkerbovenhoek onder de knop ‘Menu + uw naam’. Onder het uitklapmenu vindt u de belangrijkste onderdelen van mijnvaph.be: 

schermafdruk uitklapmenu

Direct naar

 • Over Mijn VAPH

  Via het e-loket mijnvaph.be kunt u of uw wettelijk vertegenwoordiger uw persoonlijk dossier bij het VAPH online raadplegen.