Inloggen in Mijn VAPH

Om toegang te krijgen tot het e-loket mijnvaph.be, surft u naar https://mijn.vaph.be.

U kunt op vier manier inloggen in mijnvaph.be:

  • via itsme
  • via eID en aangesloten kaartlezer
  • via een beveiligingscode via mobiele app
  • via een beveiligingscode via sms

schermafdruk inloggen in mijnvaph.be

Let op: 

Als er voor een minderjarige een eerste keer moet worden ingelogd in mijn.vaph om zijn punten rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) te raadplegen of om een EDC-kaart aan te vragen, moet dat met het e-ID van de minderjarige zelf. 

In mijn.vaph kunt u dan, via de tab Profiel, en vervolgens de onderliggende tab Contacten, een contact toevoegen en daarbij aangeven wat dat contact allemaal mag zien en doen in het dossier. Meer uitleg daarover vindt u bij Contacten. Een volgende keer kunt u dan met uw eigen e-ID inloggen.

Wanneer uw kind jonger is dan 6 jaar, dan is er geen pincode voor de e-id en kunt u niet inloggen in mijnvaph.be. Contacteer dan het VAPH telefonisch op het nummer 02 249 30 00.

Na het inloggen moet u uw hoedanigheid kiezen om toegang te krijgen tot mijnvaph.be. Enkele voorbeelden van hoedanigheden:

  • burger
  • medewerker van ‘organisatie’
  • wettelijk vertegenwoordiger van ‘persoon x’

De hoedanigheid bepaalt hoe uw landingspagina in mijnvaph.be er zal uitzien:

  • Als persoon met een handicap of als zijn wettelijk vertegenwoordiger komt u terecht op de startpagina van het dossier waar u toegang tot hebt.
  • Als medewerker van een organisatie of als voogd die toegang heeft tot meerdere dossiers, moet u eerst het dossier opzoeken.

Door te klikken op de knop ‘Details’ komt u terecht op het dashboard van het dossier. Op het dashboard worden de ondersteuningsvormen weergegeven: hulpmiddelen en aanpassingenopent dialoogvenster, persoonsvolgend budget (PVB)opent dialoogvenster, rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH)opent dialoogvenster

U kunt naar een ander dossier gaan door op uw naam te klikken en ‘Selecteer ander dossier’ te kiezen.

Startpagina

Op de startpagina vindt u een samenvatting van de gegevens van uw dossier bij het VAPH. U vindt er verschillende knoppen die u toelaten om snel naar een bepaald overzicht of een bepaalde actie in uw dossier te gaan. Bijvoorbeeld om een EDC-kaart aan te vragen en een attest af te drukken.

Via ‘Mijn profiel’ vindt u een overzicht van wie er toegang heeft tot uw dossier. Daar kunt u ook nieuwe volmachten toekennen.

schermafdruk startscherm mijnvaph.be

Direct naar
tt

Over Mijn VAPH

Via het e-loket mijnvaph.be kunt u of uw wettelijk vertegenwoordiger uw persoonlijk dossier bij het VAPH online raadplegen.