Persoonsvolgend budget [PVB]

Wie kan u helpen?

Hebt u hulp nodig bij een of meerdere stappen van de besteding van uw budget? Dan kunt u, afhankelijk van de soort hulp die u nodig hebt, terecht bij een bijstandsorganisatie of het VAPH.

Een bijstandsorganisatie

Een bijstandsorganisatie kan u helpen met ondersteuning zoeken, overeenkomsten sluiten, uw administratie beheren … Voor wie niet de gepaste ondersteuning gevonden heeft met de hulp van een bijstandsorganisatie, bestaat er ook intensieve bemiddeling via het VAPH.

Lees meer over bijstandsorganisaties

Het VAPH

Intensieve bemiddeling

Soms heeft iemand meer intensieve begeleiding nodig om de gepaste ondersteuning te vinden. Bijvoorbeeld omdat zijn vraag toch niet zo eenvoudig is of omdat het moeilijk is om een aanbieder te vinden die passende ondersteuning kan bieden. In die situatie kunt u een aanvraag indienen bij het VAPH voor intensieve bemiddeling. Dat doet u samen met uw bijstandsorganisatie.

Lees meer over intensieve bemiddeling

Zitdagen

U kunt een afspraak maken om langs te komen op een zitdag bij het VAPH als u vragen hebt over de besteding van uw persoonlijke-assistentiebudget of persoonsvolgend budget.

Het kan gaan om algemene vragen over de richtlijnen en bestedingsregels, bijvoorbeeld:

  • Welke overeenkomsten kan ik afsluiten?
  • Hoe werk ik via mijnvaph.be?

Ook met specifieke vragen over uw dossier kunt u bij ons terecht, bijvoorbeeld:

  • Waarom is een overeenkomst die ik geregistreerd heb niet goedgekeurd?
  • Welke kosten werden niet uitbetaald en waarom?

We voeren geen concrete acties uit in uw dossier. We registreren bijvoorbeeld geen concrete overeenkomsten en facturen voor u. Daarvoor kunt u bij de bijstandsorganisaties terecht.

U vindt op de contactpagina bij de gegevens van de provinciale kantoren en het hoofdkantoor wanneer de zitdagen plaatsvinden.

Opgelet: u kunt niet zomaar langskomen, u moet eerst een afspraak maken: